Anasayfa Medya Blog Dijital Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Dijital Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Dijital Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Dijital Gülüş Tasarımı, diş hekimliğinde dijital teknolojilerin kullanımıyla uygulanan, kişiye özgü estetik bir gülüş yaratmayı hedefleyen uygulamalardır. Tüm dünyada gelişen teknoloji, diş hekimliği uygulamalarını da dönüştürüyor. Dijital tasarım yazılımları ile kişinin diş ve yüz yapısına en uygun tasarımları hayata geçirmek mümkün. Hastanın diş yapısı, diş etleri, yüz hatları ve dudakları ile kusursuz uyumu yakalamamızı sağlayan Dijital Gülüş Tasarımı ile siz de sağlıklı gülüşlere sahip olabilirsiniz. Adana’nın önde gelen diş kliniklerinden Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, dijital gülüş tasarımı uygulamaları ile ilgili merak edilenleri sizler için anlattı.

Dijital gülüş tasarımında ilk seans içerisinde hastanın kayıtları alınır. İkinci seansta dijital yazılımlar kullanılarak hazırlanan tasarım, hastaya gösterilir. Hastanın tedavi sonrasında kazanacağı görünüme onay vermesinin ardından çalışmalara başlanır. Eğer hasta bazı revizeler talep ederse tasarım aşaması üç seans sürebilir.

Dijital Gülüş Tasarımı Avantajları

Dijital gülüş tasarımın en büyük avantajı hastanın tedaviye başlamadan evvel, tedavinin neticesinde kavuşacağı görünümü biliyor olmasıdır. Son teknoloji ürünü yazılımlar kullanılarak hazırlanan tasarımlar sayesinde hasta tedavi sonrası nasıl görüneceğini en ince ayrıntısına kadar görebilmektedir.

Dijital gülüş tasarımının en cazip yanı, sürprizlere yer bırakmamasıdır. Bu uygulamalarda hasta memnuniyeti kaçınılmazdır.

Bir diğer önemli avantaj da hastanın kendi anatomik özelliklerine göre en uygun tedavinin planlanmasıdır.

Diş hekiminiz sizi detaylı şekilde dinler. Video ve fotoğraflar çekilir. Elde edilen görüntü ve ölçüler yazılıma yüklenir. Kullanılan yazılımlar sizin diş, çene ve yüz karakterinizi dikkate alarak, size özgü bir gülüş tasarımı hazırlar.

Bütüncül ve multidisipliner bir çalışma olan dijital gülüş tasarımında hasta estetik bir görünüme kavuşmakla kalmaz aynı zamanda ağız ve diş sağlığına da kavuşmuş olur.

Dijital Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Üç boyutlu ağız içi tarayıcısı ile hastanın dişlerinin ve ağzının dijital ölçüsü alınır.

Dijital gülüş tasarımı için hazırlanan bir stüdyoda, farklı açılardan hastanın fotoğrafları çekilir.

Hastanın tedavi sürecine dair bilgi edinmesi için diş hekimi, hastaya öncesi-sonrası şeklinde vaka örnekleri gösterir.

Özel yazılımlar kullanılarak kişiye özgü dijital gülüş tasarımı gerçekleştirilir. 

Sonraki seansta, diş ve diş etlerinin gereksinim duyduğu işlemler uygulanır.

Hasta hazırlanan gülüş tasarımına onay verdikten sonra gereken tedaviler uygulanır. Kişi estetik gülüşüne ve ağız-diş sağlığına kavuşturulur.

Dijital Gülüş Tasarımı Kaç Seans Sürer?

Tasarımın hazırlanması ve hastanın onayına sunulması genellikle iki seans sürer. Sonraki seans sayısı kişinin ihtiyaçlarına, dişlerinin durumuna ve uygulanacak işlemlerin niteliğine göre değişebilmektedir. Ancak genellikle 3 seansta istenilen sonuca ulaşmak mümkündür.

Dijital Gülüş Tasarımının İlk Randevusunda Ne Yapılır?

İlk randevuda stüdyo ekipmanları kullanılarak hastanın ağız ve diş yapısına dair video ve fotoğraf çekimleri yapılır. Bununla birlikte üst ve alt çeneden dijital ölçüler alınır.

Dijital Gülüş Tasarımının Hazırlanması Kaç Gün Sürer?

Kişiye özel dijital gülüş tasarımı 3 ila 5 gün içerisinde hazırlanabilmektedir. İlk randevuda hastadan alınan veri ve kayıtlar dijital ortamda değerlendirildikten sonra kişiye en uygun gülüş dizaynı yapılır. Hastanın yüz hatlarından burnuna, çene ucundan gözlerine kadar her unsur estetik açıdan göz önünde bulundurulur. İkinci randevuda, hazırlanan dijital tasarım modele dönüştürülür ve test edilir. Hasta hazırlanan tasarımı onaylayabilir veya gerekli görürse revize isteyebilir.

Prova Sırasında Nasıl Bir İşlem Uygulanır?

Hazırlanan model üzerinden hazırlanan mock up, dişler üzerine yerleştirilerek test edilir.

Dijital Gülüş Tasarımı Onaylandığında Ne Olur?

Diş hekiminiz, ne gibi işlemler yapılması gerektiğine dair sizinle bilgi paylaşır. Ortodonti, Diş Eti ve Dental İmplant uygulamaları dijital gülüş tasarımı kapsamında ihtiyaç duyulan bazı tedavilerdir. Kişinin durumuna göre bunlardan biri veya birkaçı uygulanabilir. Bir sonraki randevuda tedaviye başlanır.

Dijital Gülüş Tasarımında Değişiklik Yapılabilir Mi?

Prova seansının temel işlevi, kişinin hazırlanan tasarımı onaylaması veya revizeler talep etmesidir. Bu noktada tasarım üzerinde kişinin arzu ettiği değişiklikler yapılır. Eğe gereken revizeler minimal düzeydeyse aynı seans içerisinde gerçekleştirilebilir. Ancak büyük çaplı revizeler için yeni bir prova seansına gerek duyulabilir.

Adana Dijital Gülüş Tasarımı Fiyatları

Dijital gülüş tasarımının maliyetleri kullanılan yazılım ve materyallerin kalitesine, kliniğin ve diş hekiminin tecrübesine göre şekillenmektedir. Ayrıca her insanın gereksinimleri ve sorunları farklı olduğu için uygulanacak tedavinin kapsamı da değişmektedir. Tüm bunlar dijital gülüş tasarımı maliyetlerini etkilemektedir. Dijital Gülüş Tasarımı fiyatlarına dair güncel ve net bilgi almak için Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü