Anasayfa Medya Blog Diş Hekimine Düzenli Kontrole Gitmek Neden Bu kadar Önemli?

Diş Hekimine Düzenli Kontrole Gitmek Neden Bu kadar Önemli?

Diş Hekimine Düzenli Kontrole Gitmek Neden Bu kadar Önemli?

Diş hekimine gitmek çoğu insan için korkutucu bir süreç. Ancak düzenli olarak diş hekimine kontrole gitmek olası sorunların daha başlangıç aşamasında tespit edilmesini ve önleyici tedavilerle olası diş kayıpları riskinin ortadan kaldırılmasını sağlar. En az altı ayda bir rutin kontrole gitmenin önemi yadsınamaz. Peki rutin diş kontrolleri neden bu kadar önemli ve bu kontroller sırasında neler yapılıyor? Adana Diş Hekimi ve Adana Diş Kliniği denildiğinde akla gelen ilk isim Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sizler için hazırladı.

Rutin Diş Kontrolü Esnasında Neler Yapılır?

Diş hekiminize kontrol amaçlı ve düzenli olarak yapmanız gereken ziyaretler iki ana bölümden oluşur. Bunlar kontrol ve temizliktir.

Kontrol

1-Diş Çürükleri

Diş hekimleri dişlerinizde başlangıç aşamasında bir çürük, diş taşı veya plak olup olmadığını detaylı kontrol ederler. Diş yüzeyindeki bakteri kaynaklı plakları temizlenmesini taktirde zamanla sertleşerek diş taşına dönüşebilir. Ne yazık ki diş ipi veya diş fırçası, diş taşlarını temizlemekte yeterli olmayabilir. Bu diş taşları ve bakteri plakları da çok fazla sayıda ağız sağlığı problemine neden olabilecek kadar önemli bir risk faktörüdür.

Ardından diş ve diş etlerinizin durumu kontrol edilir. Dişler ve diş etleri arasındaki mesafe ölçülür çünkü sağlıklı diş etlerinde mesafeler dardır. Diş eti rahatsızlıkları, dişeti ve diş arasındaki boşlukların giderek genişlemesine neden olur.

2-Temizlik

Diş Taşı ve Bakteri Plağı Oluşumu

Dişlerinizi diş ipi kullanarak veya fırçalayarak düzenli şekilde temizlemek, bakteri plaklarının diş etlerinden temizlenmesi sürecine katkı sağlar. Fakat diş taşını evinizde herhangi bir biçimde temizleyebilmeniz ne yazık ki mümkün değildir. Diş taşını temizleyebilmek için diş klinikleri özel ekipmanlardan faydalanır. Diş taşı ve bakteri plağı temizlendikten sonra arzu edilirse dişler, özel bir macun yardımıyla parlatılabilir ve hastanın rahatsız edici diş yüzey lekelerinden kurtulması sağlanır.

Diş İpi İle Temizlik

Rutin kontrollerin son aşaması ise diş ipi kullanılarak yapılan diş temizliğidir. Diş hekiminiz dişlerinizin arasındaki mevcut alanların temizliğini sağlayabilmek için diş ipi kullanır.

Diş Hekiminize Yaptığınız Ziyaretler Arasında Neler Yapmalısınız?

Diş hekiminizle gerçekleştirdiğiniz muayeneler arasında dişlerinizin ve diş etlerinizin bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Bakteri plaklarının oluşumu kaçınılmazdır ancak düzenli fırçalama ve diş ipi kullanma yöntemleriyle plaklar temizlenebilir.

Florür içeren diş macunu ile dişlerinizi günde en az iki defa fırçalamayı ihmal etmeyin. Günde en az bir defa diş ipi kullanmaya özen gösterin. Ağız bakım suları, bakteri plaklarından korunmanıza yardım eder. Bununla birlikte ferah bir nefese de kavuşursunuz.

Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak son teknoloji ürünü ekipmanlar ve tedavi yöntemleri ile Adana halkına evrensel kalite standartlarında bir ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kliniğimizden içeri girdiğiniz andan itibaren diş hekimi randevuları sizin kendinizi mutlu ve güvende hissettiğiniz bir tecrübeye dönüşecek. Sağlıklı ve estetik gülüşler için Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Adana’da hizmetinizde…

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü