Diş Hekimi (Diş Doktoru) Nedir? Ne İş Yapar?

Diş Hekimi (Diş Doktoru) Nedir? Ne İş Yapar?

Diş Doktoru (Diş Hekimi), insanların diş ve diş eti hastalıkları, çene ve ağız içindeki estetik problemlerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır. Yalnızca diş ve diş eti sorunlarını gidermekle yetinmeyen diş hekimi aynı zamanda ağız ve diş sağlığını korumak için gerekli bilgilendirmeleri yapar ve tavsiyelerde bulunur.

Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Adana’da akademik uzmanlığı, mesleki başarı ve tecrübeyi bir araya getiren deneyimli diş hekimi kadrosu ile hem diş ve diş eti hastalıklarında hem de estetik diş hekimliğinde üst düzey bir hizmet sunuyor. 

Diş Hekimi (Diş Doktoru) Ne İş Yapar?

Diş hekimliğinin temel görev ve sorumluluğu çocuk ve yetişkinlerde diş ve diş eti sağlığını incelemek, var olan sorunları tedavi etmek ve olası sorunlara karşı önlem alıp hastayı bilinçlendirerek koruyucu tedaviler gerçekleştirmektir. Bu amaç doğrultusunda:

Nasıl Diş Hekimi Olunur?

Diş doktorları üniversitelerin 5 yıl süresince eğitim veren Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olurlar. Diş Hekimliği Fakültesindeki eğitim süresince  teorik ve uygulamalı eğitim görürler. Diş kliniklerindeki resmi stajlarını tamamlarlar. Staj esnasında uygulamalı olarak diş hastalıklarının tedavisi ile ilgilenmeye de başlamış olurlar. Sonrasında da mesleki ilgilerine göre uzmanlık dallarına ayrılarak eğitim süreçlerini sürdürürler.

Diş Hekiminde (Diş Doktorunda) Olması Gereken Özellikler

Diş Hekimliği hassas ve titiz bir çalışmayı, analitik zekayı, yüksek el becerisini ve yüksek konsantrasyon yeteneğini zorunlu kılan bir meslektir. Bundan ötürü diş doktorları;

Diğer Blog Yazılarımız

Sanal Doktor Görüşü