Anasayfa Medya Blog Çocuklarda Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Çocuklarda Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Çocuklarda Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Çocuk diş bakımı, bebeğin ilk dişini çıkarmasının öncesinde başlar. Bebekler doğdukları anda tüm dişleri ağızlarında bulunur ancak onları göremezsiniz. Çünkü süt dişleri, diş etlerinin içinde saklıdır. Süt dişlerinin, diş etlerinden çıkıp görünür olması, doğumdan sonraki 6. Aydan itibaren gerçekleşir. Ağız ve diş sağlığı için bakım yapmaya ilk diş çıkmadan başlamak önemlidir zira sağlıklı dişler, ancak sağlıklı diş etlerinden çıkar. Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği özellikle çocuk diş sağlığı konusunda uzman ve tecrübeli hekimlere sahip kadrosuyla, çocuklarınızın gelecekte sağlıklı ve mutlu gülüşlere sahip olmasını sağlıyor. İşte Adana Diş Hekimi, Adana Diş Kliniği denilince akla gelen ilk isim Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden çocuk diş bakımına dair önemli ipuçları…

Çocukların diş çıkarma süreci 3 yaşına geldiklerinde tamamlanmış olur. Süt dişi olarak adlandırılan bu dişler, çocuğun 6 yaşına girmesinin ardından dökülmeye ve yerlerini kalıcı dişlerine bırakmaya başlar. Bu süreçte süt dişleri arasında boşluklar olması muhtemeldir. Çünkü kalıcı dişler için yer açarlar ve çocuk 13 yaşına geldiğinde kalıcı dişlerinin hemen hemen büyük bölümü çıkmış olur.

Bebeklere uzun süreler boyunca biberondan meyve suyu, süt veya formül bebek sütü içirdiğiniz taktirde bebeklerde “biberon çürüğü” adı verdiğimiz ciddi bir diş problemi yaşanabilir.

Çocuklara Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebeğiniz içmeyi bitirdiğinde biberonu ağzından muhakkak alın. Bebeğinizi uyutmak için biberon verme yönteminden uzak durun.

2 Yaş ve Öncesi Çocuk Dişleri

Bebeğinizi besledikten hemen sonra diş etlerini temiz bir bez ile silmeye özen gösterin. Bu sayede olası diş çürüklerine neden olan bakteri plaklarından kurtulmuş olursunuz.

Dişleri su ve yumuşak kıllı diş fırçası yardımı ile günde iki kez fırçalayın. Ayrıca bebeğinizi birinci doğum günü öncesinde ilk diş hekimi muayenesine götürmeyi unutmayın.

3 ve 5 Yaş Arası Çocuk Dişleri

3 yaşına gelen çocuklar için florürlü diş macunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu fırçalamalar esnasında maksimum bezelye büyüklüğünde diş macunu kullanın. Macunu tükürdüğünden emin olun. Ayrıca 4 yaşına gelmeden evvel bebeğinizin parmak veya emzik emme alışkanlığını terk etmesini sağlayın. 6 aylık periyotlar halinde diş hekiminizi rutin olarak ziyaret edin.

6 ve 9 Yaş Arası Çocuk Dişleri

Bu yaş grubu çocuklarda dişler birbirine temas etmeye başlar ve bu tarihten itibaren diş ipi kullanmaya başlamak gerekir. Çocuğa bu süreçte süt dişlerinin dökülmesinin normal ve sıradan bir durum olduğunu, bu durumun yetişkin dişlerine yer açmak için gerçekleştiğini anlatın. Çocuklarınız ağız ve diş bakımı ritüellerini kendi başına yapacakları yaşa gelinceye dek, diş fırçalama ve diş ipi kullanma süreçlerine eşlik edin. Arka dişlerin temizliğine önem verin çünkü bu dişlerde daha fazla bakteri plağı birikebilir.

13 Yaş Üzeri Çocuklar İçin Diş Bakımı

Anne babalar olarak çocuğunuzun ağız ve diş bakımını aksatmaması için bu yaş grubu çocukların dış görünümlerine verdikleri önemi kullanabilirler. Onlara ferah bir nefes ve sağlıklı bir gülümsemenin sosyal açıdan önemini anlatın.

Pratik İpuçları

Çocukluk evresinde diş teli kullanmak durumundaki gençlerin dişlerini iyice fırçalamaları ve diş ipi kullanmaları son derece önemlidir. Unutmayın ki diş tellerinin çıkarılmasının ardından dişlerin nasıl görüneceği, henüz teller takılıyken dişlere nasıl bakıldığına bağlıdır. Çocuklarınıza çantalarında diş fırçası ve macunu bulundurma alışkanlığı kazandırabilirsiniz.

Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çocuk diş sağlığı konusunda özellikle iddialı bir kliniktir. Ülkemizde diş sağlığı ortalamasının endişe verici seviyelerde olmasının sebebi, çocukluk yaşlarında edinilen dişçi korkusu ile yakından ilgilidir. Bu yüzden çocuklar için diş kliniğini korkutucu değil aksine eğlenceli ve keyifli bir deneyime dönüştürüyoruz. Bu sayede gelecek nesillerin ağız ve diş sağlığı konusunda daha bilinçli olmasına katkı sağlıyoruz. Siz de Adana’da ağız ve diş sağlığı denilince akla gelen ilk adres olan Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni tercih ederek çocuğunuza sağlıklı bir gülüş hediye edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü