Anasayfa Tedavi Alanları Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak, insanlar açısından hem fizyolojik hem psikolojik hem de sosyolojik açıdan son derece önem taşıyan bir durumdur. Günümüzde diş beyazlatma işlemleri, diş hekimleri tarafından son derece başarılı şekilde uygulanıyor. Diş yüzeylerindeki gözenekli mine yapısı üzerinde zamanla renkli, organik veya inorganik lekeler meydana gelir. Bu oluşan lekeler diş beyazlatma jelleri sayesinde giderilir ve hasta dişlerinde özlediği beyazlığa kavuşur. Adana’a diş beyazlatma tedavilerinde Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği en başarılı diş klinikleri arasında başta geliyor.

Diş Beyazlatmaya Neden İhtiyaç Duyulur?

Dişlerinin nasıl göründüğü, kişisel bakımına özen gösteren herkes için önemlidir. Dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları insanların psikolojik olarak kendilerini kötü hissetmelerine, çevrelerinde kendilerine karşı bakışın olumsuz olmasına sebep olur. Diş hekimleri günümüzde renk, şekil ve konum bozukluklarını estetik ve restoratif maddelerin de yardımıyla kolayca ortadan kaldırabiliyorlar.

Dişler Beyazlığını Nasıl Kaybeder?

Çocukluk döneminde dişlerimiz henüz yeni oluşmaya başlamışken meydana gelen yapısal bazı bozukluklar, bebeklik sürecinde ya da anne karnında maruz kaldığımız bazı antibiyotikler, günlük hayatta tükettiğimiz yiyecek, içecek ya da sigara gibi unsurlarla birlikte içtiğimiz sudaki flor miktarı dişlerimizde renklenmeye neden olabilir. Sonucunda da dişlerimiz beyazlığını yitirir.

Dişlerde iki tür renk değişimi görülür.

1-İç Renklenme

Dişin içerisine nüfuz eden ve fırçalama sonucu giderilemeyen lekelere verilen isimdir. Dişlerin oluşumu esnasında ortaya çıkan yapısal bozukluklar da bu kategoride yer alır. Diş beyazlatma operasyonu bu vakaların büyük bölümünde çok başarılı olur.

2- Dış Renklenme

Diş yüzeyine yapışan kahve, kola, sigara ve çay gibi boyayıcı gıdalardan kaynaklanan renklenmeye dış renklenme denir. Diş taşı temizliği işlemi bu maddelerden kaynaklanan lekeleri ortadan kaldırmak için yeterli olur. Farklı sebeplerden kaynaklanan renklenmeler farklı tedavi metotlarını gerekli kıldığı için ne tip bir tedavi uygulanacağına diş hekiminin karar vermesi gerekir.

Diş Beyazlatma Metotları Nelerdir?

Uygulanan tekniğe göre diş beyazlama yöntemleri iki ana gruba ayrılır. Bunlardan ilki Power Bleaching denilen ve beyazlatıcı jel ile ışıktan oluşan, kısa süre içerisinde dişlerin rengini 3-4 tona kadar açabilen güvenilir ve hızlı bir tekniktir.

İkinci yöntemde ise ağızdan basit bir ölçü alınır ve kişiye özel plastik ağızlıklar hazırlanır. Bunun içerisine jeller konularak uygulanan bir beyazlatma metodu ile yaklaşık beş ila yedi gün içerisinde arzu edilen beyazlığa ulaşılabilir. Fakat günde 4 ve 8 saat arası bir süre takılması gerekir.

Diş Beyazlatma İşlemini Herkes Yaptırabilir Mi?

Diş beyazlatma işlemine engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes bu işlemi yaptırabilir. Fakat beyazlatma öncesi diş hekimi tarafından bir muayene uygulanmalı ve ağızdaki ilerlemiş çürükler, diş ve diş eti hastalıkları tedavi edilmeli. Bunun haricinde gelişim çağını tamamlamamış bireyler, gebelik sürecindeki anne adayları ve yeni anne olmuş kişilere bu işlem önerilmez.

Diş Beyazlatma İşlemi Güvenli Mi Yoksa Dişlere Zarar Verme Riski Var Mı?

Yapılan mikroskobik çalışmalar yüzde 10’luk bir beyazlatma solüsyonunun dişlere hiçbir zararının olmadığını kesin olarak tespit etmiş durumda. Diş beyazlatma işlemi nedeniyle dişlerde kalıcı bir hasar veya yapısal değişiklik olmaz. Diş hekimi tarafından uygulanan bir beyazlatma işleminin zararı yoktur. Ancak unutulmamalıdır ki herkesin dişleri aynı ölçüde beyazlamaz. Diş renginin ne kadar beyazlayacağı konusunda belirleyici unsur dişinizin doğal yapısıdır.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Var Mıdır?

Bütün beyazlatma jelleri dişler üzerinde az veya çok hassasiyete yol açar. Soğuk ve sıcak içeceklere ya da havaya karşı oluşan bu hassasiyet, kişilere bazen rahatsızlık verebilir. Bu yan etki normal ve beklenilen bir durumdur. 24 ve 48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Diş hekiminin uygulayacağı florür sayesinde bu hassasiyetin azaltılması mümkündür. İçerisinde potasyum nitrat bulunan diş macunları da bu hassasiyeti ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Beyazlatmanın Etkisi Kalıcı Mıdır?

Beyazlatma işleminden elde ettiğiniz sonuç, kişinin diş yapısına da bağlı olarak 6 ay – 2 yıl arasında kalıcılığını korur. Kişinin yaşam, beslenme ve ağız hijyeni konusundaki alışkanlıkları da bu süre üzerinde belirleyicidir. Boyayıcı maddelerden (çay, kahve, sigara vb.) ne kadar uzak durursanız bu süre o kadar uzayacaktır. Siz de Adana’da beyaz dişlere sahip olmak istiyorsanız Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin diş beyazlatma hizmetiyle tanışmakta acele edin. Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Adana’da bir numara...

Adana Diş Beyazlatma Fiyatları

Adana diş beyazlatma fiyatları kliniğin hizmet verdiği ilçeye, bölgeye, semte, diş beyazlatma operasyonunu yapacak diş hekiminin tecrübesine, yapılacak tedavinin niteliğine, tedavinin yöntemine, dişlerin lekelenme durumuna, diş beyazlatma tedavisinde kullanılacak malzemelerin kalitesine ve oranına göre değişir.


Tedavi Alanları Sayfasına Dön
Sanal Doktor Görüşü