Anasayfa Tedavi Alanları Ortodontik Tedavi

Ortodontik Tedavi

Ortodontik Tedavi

Ortodonti, diş diziliminin olması gerekenden daha farklı ve çapraşık halde bulunan bozuklukları düzeltme konusunda eğitim almış diş hekimlerinin uzmanlık dalına verilen isimdir. Ortodonti tedavisi diş dizilimindeki bozuklukları düzeltmek için ağız, diş ve kafa yapısını inceler ve dişlerin çapraşıklığını düzeltip kişinin arzu ettiği dişlere kavuşmasını sağlar.

Ortodontik Sorunlar Neden ve Nasıl Oluşur?

Ortodontik rahatsızlıklar genellikle hastanın alt çenesinin normale göre ileride ya da geride yer alması, kişinin çene yapısının uyumsuz olması ya da iskeletsel bazlı bozuklukların bulunmasından kaynaklanır. Bu sorunların çıkış noktası çocukluk yıllarına kadar uzanabilir. Bazen süt dişlerinin geç veya erken kaybedilmesi bazen de uzun süre biberon , emzik kullanılması ve parmak emme gibi alışkanlıklar bile bu rahatsızlıkların oluşumunu tetikleyebilir.

Ortodontik Tedavi Yöntemleri

Ortodonti tedavisi birkaç basamakta gerçekleştirilir. İlk önce ortodontist hastayı muayene edip dişlerdeki yamukluk, çapraşıklık, sıkışıklık ya da uyumsuzlukları tespit edip tedavi yöntemine karar verir. Tedaviye karar verildikten sonra hazırlık aşaması başlar ve bu aşamada ortodontik tedavi için gerekli koşullar sağlanır. Bunların ilki hijyendir. Ağız içerisinde çürük olup olmadığı kontrol edilir ve eğer varsa öncelikle bu çürüklerin tedavisi gerçekleştirilir. Derinlemesine ve kusursuz bir ağız bakımı gerçekleştirildikten sonra hazırlık süreci tamamlanmış olur. Ölçümler ve analizler yapılır. Ortodonti tedavisi kişiden kişiye değişkenlik gösterdiği, kişinin çene yapısı, diş ve ağız yapısı gibi durumlar tedaviye etki ettiği için hastaya en uygun tedavi yöntemine karar verilir. Tedavi süreci başladığında ağza ekartör yerleştirilir. Bunun amacı hastanın ağzının tedavi edilmesi süresince açık halde kalması ve diş hekiminin operasyonu sağlıklı şekilde gerçekleştirmesidir. Temel olarak diş telleri iki farklı biçimde takılır. Bunların ilki indirekt bonding yöntemidir ve dişlere yapıştırıcı braketler yapıştırıp aralarından ark telleri geçirip son olarak da lastikler takılarak uygulanır. Bu metot yeni teknolojinin sağladığı ve güvenilirliği yüksek bir yöntemdir. Tedavinin devamında ağız ölçüleri alınan hastanın kalıpları özenle hazırlanır. Kontrollerin gerçekleştirilmesinin ardından diş teli ya da şeffaf plaklar ağza takılabilecek bir hale gelir.

Tedavi Süreci Rahatsız Geçecek Mi?

Hastanın ağzına takılacak olan apareyler her daim olmasa bile hastayı gün içerisinde rahatsız edebilir. Fakat diş hekiminiz bunun için size ihtiyacınız olan tavsiyeleri verecektir. Fakat biz Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak bu sürecin rahatsızlık veren aşamalarının çabuk geçmesi için tedavinin her anında büyük titizlikle çalışıyoruz. Hastalarımızda kullanacağımız şeffaf plaklar hem ağzınızdan kolayca çıkacak hem de kullanırken rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Dişlerinizdeki yapısal sorunlar için Adana’da ortodontik tedavinin en güvenilir adresi Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği…

Adana Ortodontik Tedavi Fiyatları

Adana ortodontik tedavi fiyatları kliniğin hizmet verdiği ilçeye, bölgeye, semte, tedaviyi yapacak diş hekiminin tecrübesine, yapılacak tedavinin niteliğine, dişlerin çapraşıklık durumuna, tedavide kullanılacak malzemelerin kalitesine ve oranına göre değişir.


Tedavi Alanları Sayfasına Dön
Sanal Doktor Görüşü