Anasayfa Medya Blog Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Herhangi bir tedavi ile kurtarılamayacak noktaya gelen dişler, çevre diş ve dokulara zarar vermemesi için çekilir. Diş çektirdikten sonra dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, diş çekiminden sonra özen göstermemiz gereken konuları anlattı.

1 – Diş hekiminizin ağzınıza yerleştirdiği tamponu, 20 dakika süresince ısırmaya devam edin.

2 – Yirmi dakika sonra, tamponu atın. Tampon yerine pamuk veya peçete gibi başka herhangi bir şey koymayın.

3 – Ortalama iki saat boyunca anestezi etkisinin geçmesini bekleyin. Bu süreçte herhangi bir şey yiyip içmemeye özen gösterin. Bu sürenin ardından ılık ve yumuşak şeyler yiyip içmeye başlayabilirsiniz.

4 – Ağzınızda kan sızıntısı hissederseniz bu durumun normal olduğunu unutmayın. Dilinizle kan sızıntısı olan bölgeyi rahatsız etmekten kaçının. 

5 – Diş çektirdikten sonraki ilk 48 saatlik süreçte sigara ve alkollü içeceklerden uzak durun.

6 – Doktorunuzun reçete ettiği ilaçları düzenli olarak kullanın. Operasyondan 24 saat sonra gargara kullanmaya başlayabilirsiniz.

7 – Doktorunuz aksini söylemedikçe reçete edilen antibiyotik ve gargara kullanmayı sürdürün. Ağrı kesici ilacı ise ağrılarınız devam ettiği süre içinde kullanın. Ağrı hissetmediğiniz zamanlarda ağrı kesici kullanmaktan kaçının.

8 – Diş çekim operasyonunun yapıldığı gün, operasyon bölgesine buz kompres uygulayabilirsiniz.

9 – Parmağınızla çekilen dişin bölgesine dokunmayın.

10 ­-- Diş çekim operasyonunun yapıldığı gün tükürmeyin, ağzınızı çalkalamayın ve içecek içerken pipet kullanmamaya özen gösterin

11 – Diş çekiminden sonraki süreçte beklenmedik ve rahatsız edici bir durum yaşadığınızda diş hekiminize başvurmakta geç kalmayın.

Doğal dişlerinizi kaybetmeden sağlıklı gülüşlere sahip olmak için, Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü