Anasayfa Medya Blog Diş Hekimlerine Göre Ağız Kokusundan Kurtulmanın Basit ve Hızlı Yöntemleri

Diş Hekimlerine Göre Ağız Kokusundan Kurtulmanın Basit ve Hızlı Yöntemleri

Diş Hekimlerine Göre Ağız Kokusundan Kurtulmanın Basit ve Hızlı Yöntemleri

Ağız kokusu kişinin sosyal yaşantısını, iş ve aile hayatını, özgüvenini olumsuz etkileyen bir problemdir. Uzun süren çabalara rağmen bir türlü kurtulamadığınız ağız kokusu, diş eti ve diş hastalıklarının habercisi olabilir. Sizin de hiçbir şekilde kurtulamadığınız bir ağız kokusu şikayetiniz varsa geç kalmadan bir diş hekimine başvurmayı ihmal etmeyin. Adana özel ağız ve diş sağlığı polikliniği Dentrum, ağız kokusu ile mücadelenize yardımcı olacak yöntemleri sizler için anlattı…

Düzenli Diş Bakım Rutini Oluşturun

Hijyen, ağız ve diş sağlığının en önemli unsurudur. Düzenli bir diş bakım rutini oluşturmak ve hijyen eksikliğinden kaynaklanan sorunları ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte altı ayda bir diş muayenesine giderek, oluşması muhtemel sorunlara önlem alabilirsiniz.

Sigara Tüketimini Azaltın

Sigara, ağız kokusunun en temel nedenleri arasındadır. Sigara tüketimini azaltmak hatta mümkünse tamamen bırakmak sadece ağız kokusunu önlemekle kalmaz. Aynı zamanda dişlerde plak birikmesine, diş taşı oluşumuna engel olur. Kalp ve damar sağlığınız için de önemli bir adım atmış olursunuz.

Diş Etlerindeki Sağlık Sorunları

Diş etlerindeki sorunlar ağız kokusuna neden olabilmektedir. Ağızdaki en hassas kısımlardan biri olan diş etlerinin bakımı önemlidir. Diş fırçalarken diş etlerini fırçalamak da ihmal edilmemelidir.

 Ağız Bakım Suyu Kullanın

Gün içerisinde tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerden kalan kalıntılar, diş etinize sıkışır. Eğer dişlerinizi fırçalamazsanız, bu besin artıkları uzun saatler boyunca ağzınızda kalacaktır. Bu besin artıkları ağız kokusu yaratır. Dişlerinizi fırçalayamadığınız zamanlarda çantanızda ağız bakım suyu bulundurun. Dişlerinizi sık sık bununla çalkalayın.

Dilinizin De Hijyenini Sağlayın

Kimi zaman ağızdan yayılan kötü kokunun sebebi, dil yüzeyine yapışan bakterilerdir. Bu bakterileri de temizlemeyi ihmal etmeyin. Bunun için ağız bakım suyu, diş fırçası veya kaşık kullanabilirsiniz.

Gün İçerisinde Bol Su Tüketin

Su içmek ağızda yerleşen bakterilerin miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Su içtikten sonra ağzımızı çalkalarsak diş etlerine ve diş aralarına yapışan bakterileri, besin artıklarını temizleyebiliriz.

Yoğurt ve Elma Tüketin

Elma ve yoğurt, ağızda yer alan kükürt bileşiklerinin sakinleşmesini sağlar. Tedavi edici etkisi olmasa bile kötü kokuların kamufle edilmesini sağlar.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü