Anasayfa Medya Blog Diş Teli Nedir?

Diş Teli Nedir?

Diş Teli Nedir?

Diş teli tedavisi, diş ve çevre dokulardaki düzensizliklerin giderilmesinde kullanılan bir uygulamadır. Ortodontik tedavi de denilen diş teli tedavisi, kişiye muhteşem gülümseme ve onarılmış bir diş sağlığı sunar. Diş dizilimi, düzensiz ve çapraşık olan kişiler için kullanılan diş teli, bireylerin düzgün diş yapısına kavuşmasını sağlar. Diş teli tedavisi korkulacak bir işlem değil, en ağrısız diş tedavilerinden biridir. Diş telinin ne kadar süre takılı kalacağı kişiye göre değişir.

Diş Teli Neden Yapılır?

Diş teli, bozuk diş yapısını düzeltmek için uygulanan bir yöntemdir. Ayrıca dişi ayrık olan, dişinde kırık bulunan ve dişi çıkmayan kişilerde de uygulanabilir.

Diş Teli Kimler İçin Uygundur?

Yirmili yaşlara erişildiğinde dişlerin gelişimini tamamladığı, diş teli takılsa bile düzelmeyeceği düşünebiliyor. Ancak diş teli tedavisi her yaşta ve herkese uygulanabilir.

Diş Telininin Avantajları Nelerdir?

  • Diş teli tedavisi sağlıklı ve düzgün diş yapısı imkanı sağlar.
  • Kişinin özgüveni yükselir.
  • Düzensiz dişler nedeniyle kısıtlanan çiğneme hareketi düzenlenir.
  • Konuşmayı etkileyen diş bozukluğu varsa giderilir.
  • Bazı ortodontik sorunlar, çene ameliyatı ihtiyacına zemin hazırlayabilir. Erken yaşta diş teli tedavisiyle bu sorun ortadan kalkabilir.

Diş Teli İçin En Uygun Yaş Aralığı Kaçtır?

Diş teli tedavisi için bir yaş aralığı bulunmaz ve her yaşta yaptırılması mümkündür. Ancak yaş avantajı mevcuttur. Özellikle 9-14 yaş aralığında tedavi daha hızlı sonuç verir.

Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavisi, sadece ağız içerisine değil, çeneye de katkı sağlar. Bozuk diş yapısı çene kemiğinin de doğru bir pozisyon almasını engeller.

Tedavi, zamana yayılarak yapılır. Ortalama 18 ile 30 aya kadar sürebilir.

Dişler, yerleştirilen braketlerle zamanla istenen pozisyonu alır. Dişlere uygulanacak baskı da doğru biçimde ayarlanmalıdır. Aksi durumda diş yapısı üzerinde ve dokularda hasara sebep olabilir.

Diş Teli Tedavisi Fiyatları

Diş teli tedavisi fiyatları şehre, ilçeye, bölgeye, işlemi yapacak diş hekiminin tecrübesine ve kullanılan malzemeye bağlı olarak değişmektedir. Adana Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak en son teknoloji ürünü ekipmanları kullanıyoruz. Gücümüzü tecrübeli, uzman, genç ve dinamik hekim kadromuzdan alıyoruz. Her biri iyi eğitim almış ve dünyada diş hekimliğine dair gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan diş hekimlerimizle Adana’da evrensel standartlarda bir diş sağlığı hizmeti veriyoruz.

Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde diş teli fiyatları hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Diş Teline Konforlu Bir Alternatif: Şeffaf Plak

Son zamanlarda diş teline alternatif olarak kullanılan yöntemlerin başında şeffaf plak geliyor. Hem görünüş hem de konfor açısından diş teline göre daha avantajlıdır. Diş teli tercih edildiğinde yeme-içme konusunda da bazı yasaklar söz konusu. Bunun yanında dişlerde braketlerin izi de kalabiliyor.

Şeffaf plak tedavisi ise;

  • Estetik ve zarif bir görünüm sunar.
  • Zaman kaybını önler. Diş teli muayenesinden daha az muayeneye ihtiyaç duyulur.
  • Çıkarılabildiği için daha hijyenik bir ağız içi sağlar.
  • Yemek yerken çıkarılabilmektedir.
  • Ağza tam uyum sağlar.
  • İnce yapısı nedeniyle dişlerde bir yük oluşturmaz.
  • Kullanımı daha rahattır.
  • Doktor koltuğunda geçirilen zamanı azaltır.
Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü