Anasayfa Medya Blog Kalıcı Diş Beyazlatma Mümkün Mü? Zararlı Mı?

Kalıcı Diş Beyazlatma Mümkün Mü? Zararlı Mı?

Kalıcı Diş Beyazlatma Mümkün Mü? Zararlı Mı?

Dişleri kalıcı şekilde beyazlatmak herkesin arzusu… Dişlerde meydana gelen renklenmeler, lekelenmelere karşı kalıcı bir beyazlatma mümkün. Birkaç farklı yöntemle sağlanan kalıcı diş beyazlığına dair merak edilenleri Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, sizler için anlattı.

Diş beyazlatmak amacıyla uygulanan işlemler evde veya klinik koşullarda uygulanabilirliği açısından sınıflandırılır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemleri diş hekimi kontrolü olmadığı için dişlerin zarar görmesine neden olabilir. Yüksek beyazlık vaat eden çözümlerin büyük bölümü diş minesine zarar verme riski barındırır.

Bunun dışında klinik koşullarda gerçekleştirilen ofis tipi diş beyazlatma yöntemleri tavsiye edilir. Daha etkili ve hızlı sonuç vermesi açısından da ofis tipi diş beyazlatma teknikleri tercih edilir. Bu uygulamaların bazıları cerrahi prosedürler içerir ve muhakkak uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmelidir.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Kalıcıdır?

Bu sorunun her vaka ve her insan için geçerli, genel geçer bir cevabı yoktur. Ofis tipi diş beyazlatma tedavilerinde başarılı sonuçlar aldıktan sonraki kişisel ağız ve diş bakım rutini, sonuçların kalıcılığını belirler. Kişinin dişilerindeki durum ve ihtiyaçlar tedavinin içeriğini ve maliyetini şekillendirir. Diş beyazlatma tedavisinin ardından ağız hijyenine özen göstermek, plak birikiminin ve dolayısıyla tartar oluşumunun önüne geçmek, boyayıcı maddelerden uzak durmak daha kalıcı bir beyazlık elde etmenizi sağlayacaktır.

Siz de herhangi bir nedenle renklenen, lekelenen ve sararan dişlerinizle vedalaşıp, göz alıcı bir gülümsemeye sahip olmak için Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü