Anasayfa Medya Blog Kurban Bayramında Ağız ve Diş Bakımı İhmal Edilmemeli

Kurban Bayramında Ağız ve Diş Bakımı İhmal Edilmemeli

Kurban Bayramında Ağız ve Diş Bakımı İhmal Edilmemeli

Düzenli ağız ve dış bakımı sağlıklı bir yaşaman gereklerindendir. Günde en az iki kez ağız ve diş bakımı yapmak sağlıklı bir hayat için zorunludur. Yılın bazı dönemlerinde ağız ve diş bakımı daha da önemli hale geliyor. Ramazan Bayramı’nda tatlı, Kurban Bayramında et tüketimi daha da artıyor. Beslenme alışkanlıklarının değiştiği böyle günlerde ağız ve diş sağlığı ihmal edilmemelidir. Kurban Bayramında ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalı yazımızda…

Ağız Bakımına Özen Gösterilmeli

Yaklaşan Kurban Bayramında ağız ve diş sağlığı konusunda daha özenli davranmak gerektiği bir kez daha hatırlanmalıdır. Bilindiği üzere bayram tatilinde kırmızı etin yanı sıra hamur işi ve tatlı gibi besinlerin tüketimi fazlalaşıyor. Dişlerin arasına giren gıda artıkları dişlere ve diş etlerine baskı yaparak ağrılara ve iltihaplara neden olabiliyor. Bundan dolayı bayramda ağız hijyeni asla aksatılmamalıdır.

Diş Bakımı Sağlığın Parçası

Ağız ve diş bakımı genel sağlığımızın bir ayrılmaz parçasıdır. Ağız sağlığı sorunları, kalp hastalıkları ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Diş etleri, konuşma, çiğneme ve sindirim sistemini etkileyen ağız ve diş bakımı, bu anlamda yaşam kalitesinin anahtarıdır. Sağlıklı dişler sayesinde daha mutlu bir yaşam sürdürmek mümkündür. Bu yüzden ağız ve diş sağlığını korumak, genel sağlığımızı desteklemek için değerlidir. Asla göz ardı edilmemelidir. Peki, Kurban Bayramında ağız ve diş bakımı nasıl sağlanabilir? 

Kurban Bayramında Ağız ve Diş Sağlığı İçin Alınacak Önlemler

Dişlerinizi Düzenli Şekilde Fırçalayın

Ağız temizliğine dikkat edilmelidir. Günde en az iki kez, fluroid içeren bir diş macunu yardımıyla dişler fırçalanmalıdır. Diş fırçalama, plak ve ağızdaki bakterilere hijyen sağlar, çürük oluşumunun önüne geçer.

Diş İpi Kullanımını İhmal Etmeyin

Diş ipi kullanarak dişlerin arasındaki yiyecek artıkları ve plakları temizlenmelidir. Diş ipi, diş etine zarar vermez. Dişler arasına sıkışan gıda birikimleri bu yöntemle rahat bir şekilde çıkartılabilir. Diş ipi, diş fırçasının ulaşamadığı bölgeleri temizleye katkı sunar. Bundan dolayı her Kurban Bayramında evlerde mutlaka diş ipi bulundurulmalıdır. Diş ipi olmadığı zaman ara yüz diş fırçaları da alternatif olarak düşünülebilir.

Ağız Gargarası Kötü Nefesi Önler

Antibakteriyel ağız gargaraları beslenme alışkanlıklarının değiştiği bayram günlerinde bakım için ideal bir seçenektir. Bu ürünler ağızda bulunan zararlı bakterileri azaltır ve kötü nefesi önler. Bayramda ağız gargarası alırken düşük şekerli veya alkolsüz çeşitler tercih edilebilir. 

Kürdan Kullanımına Dikkat Edilmeli

Kurban Bayramında et tüketimi sırasında diş aralarına atıklar sıkışır. Bu ağız kokusu problemlerine yol açabilir. Diş arasına sıkışan gıda artıklarını çıkarmak için yaygın şekilde kürdan kullanılır. Bilinçsiz kürdan kullanımı diş etlerine zarar verebilir. Ayrıca et tüketiminde sert bir kemik parçası nedeniyle diş kırıkları da meydana gelebilir. Dolayısıyla kürdan kullanırken dikkatli olmada yarar vardır.

Şekerli Besinler Dişleri Çürütür

Şekerli gıdalar dişlerde çürük oluşumunu hızlandırır. Aşırı şekerli yiyeceklerden kaçınmalıdır. Tatlı ve hamur içerikli besinler alındıktan sonra mutlaka ağız ve diş bakımı yapılmalıdır. Bol su tüketilmelidir. Bol su içmek, ağızda tükürük üretimini artırır ve asit seviyelerini dengeler. Ayrıca su, ağızdaki yiyecek artıklarının temizlenmesini sağlar.

Diş Hekimi Kontrolü Önemli

Sağlıklı bir yaşam için düzenli hekim kontrolü her zaman önemlidir. Bayram sonrasında da diş hekimi kontrolleri akıldan çıkartılmamalıdır. Diş hekimi olası ağız ve diş sağlığı sorunlarına erken erken dönemde müdahale ederek ilerde gelişebilecek problemleri engelleyebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü