Anasayfa Medya Blog Ortodonti Nedir? Ortodontist Kimdir?

Ortodonti Nedir? Ortodontist Kimdir?

Ortodonti Nedir? Ortodontist Kimdir?

Ortodonti, çene kemiği ve dişlerdeki anomalilerin giderilmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodonti denince akla ilk olarak diş telleri gelse de günümüzde ortodontik tedavi amacıyla kullanılan çok sayıda aygıt vardır. Yanlış konumlanan dişlerin düzeltilmesi, dişlerdeki çapraşıklıkların giderilmesi, dişlerin çene kemiği üzerine düzgün biçimde yerleşmesi, yüz düzensizliklerinin tedavisi dahil pek çok tedavi Ortodonti kapsamına girer. Dentrum Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, “Ortodonti nedir, Diş hekimi – ortodontist farkı nedir, Adana ortodonti fiyatları” gibi merak edilenleri sizler için anlattı.

Ortodontist (Ortodonti Uzmanı)

Ortodontist Diş Hekimleri beş yıllık, lisans düzeyinde diş hekimliği eğitimi aldıktan sonra, üniversite hastanelerinde 4-6 yıl kadar uzmanlık eğitimi görürler. Bu süreçte ortodontiktedavi yürütebilecek donanım elde ederler. Ortodonti tedavisi uzun soluklu bir çalışma gerektirir. Bu yüzden kısa süreli eğitimlerle gereken tecrübe ve donanımı kazanmak olası değildir.

Ortodontist (Ortodonti Uzmanı), tedaviye başlangıçtan bitime kadar planlayabilecek öngörüye sahip olmalıdır. Çocuk hastalarda görülen iskeletsel ve dişsel problemler, uzun süreli bir takip gerektirir. Çocuklarda baş boyun bölgesi 3-4 yaşlarından itibaren şekillenmeye başlar. 16-17 yaşına kadar bu bölge yönlendirilebilir. Senelerce devam edebilen ve uzun süreli takip gerektiren ortodontik tedavide, hastanın büyüme, gelişme süreçleri, psikolojik ve fizyolojik dönüşümleri dikkate alınmalıdır. Ancak bu şekilde hasta için en uygun ortodontik tedavi planlamasını yapmak mümkündür. Ortodontistler tüm bu süreçlere geniş bir perspektiften bakabilecek şekilde yetişirler.

Ortodontik Tedaviye Başlarken

Ortodontik Tedaviye başlarken dikkate alınması gereken bazı konular vardır. Bunlardan ilki, hiç şüphesiz tedaviyi yürütecek olan hekimin tecrübesidir. Birden fazla aşama barındıran ve uzun soluklu bir tedavi olan ortodonti, titizlikle planlanmalıdır. Bu noktada hekiminizi seçerken üniversite hastanelerinde uzmanlık eğitimini tamamlamış, Sağlık Bakanlığından Ortodonti Uzmanlığı Diploması almış kişileri tercih etmeniz büyük önem taşır.

Tedaviye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise doktorunuzla kuracağınız iletişimdir. Zira tel batması, braket kopması ve benzeri kritik durumlarda doğrudan diş hekiminize ulaşmanız ve sorunu gidermeniz gerekir. Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum çatısı altında alanında uzman, akademik ve mesleki tecrübeye sahip diş hekimleri ile hastalarımızın bütün sorunlarına anında müdahale ediyoruz. Diş hekiminiz sizin kişisel sağlık durumunuzdan haberdar ve tüm süreçlerinize hakim oluyor. Bu sayede olası sorunlar, henüz meydana gelmeden çözülebiliyor.

Adana Ortodonti Fiyatları

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte diş telinin yanı sıra çok daha kullanışlı şeffaf plaklar ile de ortodontik tedavi gerçekleştirilebiliyor. Teknolojik ilerlemeler tedavi seçeneklerini ve olanaklarını arttırdığı için, geçmişte çok daha maliyetli olan tedaviler günümüzde çok daha uygun maliyetlerle sağlanabiliyor. Adana’da evrensel kalite normlarında ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan Dentrum, fiyatlar ve maliyetler konusunda da hastalarının yüzünü güldürüyor. Her hastanın koşulları, sorunları ve ihtiyaçları farklı olduğu gibi her hasta için uygulanacak tedavinin maliyetleri de farklılık gösterir. Etik değerlerden ötürü buradan fiyat bilgisi paylaşamasak da ortodonti fiyatlarına ilişkin güncel ve net bilgi almak adına bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü