Porselen Diş Kaplamalar İle Estetik Bir Gülüş

Porselen Diş Kaplamalar İle Estetik Bir Gülüş

Travmalar veya çürüklerden dolayı dişlerimiz aşınabilir hatta tümüyle kaybedilebilir. Bu aşınmalar ve diş kayıpları estetik sorunların yanı sıra çiğneme ve konuşma fonksiyonumuza da zarar verirler. Bu duru sindirim sistemi rahatsızlıkları ve sosyal hayata dair problemleri beraberinde getirir. Porselen kaplamalar bu gibi sorunların tedavisinde uzun yıllardır başarı ile kullanılan bir uygulamadır. Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, Porselen Kaplama hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Porselen Kaplama Nedir?

Dolgu uygulamaları ile tedavi edilmesi mümkün olmayan, büyük aşınmaların veya diş kayıplarının telafisi için kullanılan porselen diş kaplamaları, dişin üzerini adeta bir kalıp gibi saran, aşınma ve kayıpların yarattığı olumsuzluğu gideren bir tedavi yöntemidir.

Porselen Diş Kaplamalarının Avantajları

Metal Destekli Porselen Kaplamalar

Yapım aşamasında porselen kaplamanın altına metal alaşım yerleştirilmesi ile metal destekli porselen kaplamalar elde edilir. Dayanıklı ve aynı zamanda diş dokusu ile uyumlu olan Krom-Kobalt veya Krom – Nikel alaşım kullanılarak hazırlanan bu kaplamalar ışığı geçirmez. Bu nedenle mat bir görünüm sağlar. Bu özelliğinden ötürü estetik açıdan, genellikle ön bölgedeki dişlerde değil, dışarıdan bakıldığında görülmeyen dişlerde tercih edilir.

Porselen Kaplamalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler Porselen Kaplama Yaptırabilir?

Porselen Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Günümüzde gelişen dijital diş hekimliği teknolojisi sayesinde porselen kaplama tedavisinin süresi de bir hayli kısalmıştır. Hastanın diş sayısına ve ağız içi durumuna göre tedavinin tamamlanma süresi de değişebilmektedir. Porselen diş kaplamaları genellikle 1 gün ile 1 hafta arasında tamamlanmaktadır.

Porselen Kaplama Nasıl Yapılır?

 

 

Porselen Diş Fiyatları

Diş hekiminin uzmanlığı, tecrübesi, işlem uygulanacak dişlerin sayısı ve benzeri faktörler tedavi fiyatlarını etkilemektedir. Porselen diş kaplama fiyatları hakkında güncel ve net bilgi almak için Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz.

Porselen Kaplamaların Ömrü Ne Kadardır?

Ortalama bir süre vermemiz gerekirse porselen kaplama dişler, on yıla kadar sorunsuz şekilde kullanılabilmektedir. Fakat ağız bakım ve hijyenine gösterdiğiniz özen, porselen kaplama dişlerin kullanım ömrünü etkilemektedir.

Eskiyen porselen kaplamalar diş eti çekilmesine veya ağız kokusuna neden olabilirler. Bu yüzden kullanım ömrü dolduğunda, eskiyen porselen kaplamaların yenilenmesi gerekir.

Diğer Blog Yazılarımız

Sanal Doktor Görüşü