Anasayfa Medya Blog Rubber Dam Nedir ?

Rubber Dam Nedir ?

Rubber Dam Nedir ?

Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum sizler için anlattı.

1864 yılında Amerikalı diş hekimi Dr. Sanford C. Barnum tarafından geliştirilen özel bir lastik örtüdür ve modern diş hekimliğinde vazgeçilemez bir dental uygulama haline gelmiştir. Bu durum gelişmiş ülkelerde rubber damın kullanımının rutin haline getirilmesine neden olmuştur.

Niçin Rubber Dam Kullanmalıyız?

Rubber Dam lastik bir örtünün dişi adeta steril bir ortam gibi izole edip işlemin yapılmasına olanak tanır bu da kontaminasyonu engellemekte ve işlemin başarı şansını artırmaktadır. Rubber dam hastanın işlem sırasında kullanılan solüsyonları ve el aletlerini yutmasını engellemekte böylece bu solüsyon ve el aletlerinin olası yutulma durumundan  sonra oluşabilecek ameliyat ve sancılı süreçleri ekarte etmektedir.

Rubber Dam'den Rahatsız Olur muyum?

Hastaların tedirginliklerinden biri de acaba Rubber Dam beni rahatsız eder mi sorusudur. Aksine rubber dam kasların tonusunu sabit tutarak hastanın yorulmasını en aza indirgeyip daha fazla ağzını açmasına imkan vermektedir

Siz de izolasyon altında güvenle dental işlemlerinizi gerçekleştirmek için Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü