Anasayfa Medya Blog Tel Takmadan Dişleri Düzeltmek Mümkün Mü?

Tel Takmadan Dişleri Düzeltmek Mümkün Mü?

Tel Takmadan Dişleri Düzeltmek Mümkün Mü?

Dişlerimiz gülüşümüzün en önemli tamamlayıcısı. Sosyal hayatta insanlar karşısında yarattığımız ilk izlenim, iletişimimizin önemli bir kısmını kapsar. Yani düzgün ve sağlıklı dişler, sadece genel sağlık durumumuz açısından değil sosyal yaşantımız için de önem taşır. Dişlerdeki estetik sorunlar da en az sağlık sorunları kadar önemlidir. Özellikle çapraşık ve ayrık dişlerin tedavi edilmesi için uzun yıllardır klasik ortodonti tedavisi (Diş Teli) kullanılmaktadır. Peki ama dişlerdeki çapraşıklıkların ve ayrıklıkların giderilmesi için tek çözüm diş teli mi? 1999 yılı itibari ile kullanılmaya başlayan şeffaf plaklar ortodonti tedavisinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Diş teli takmadan dişleri düzeltmek mümkün mü? Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, bu soruyu sizler için yanıtladı.

Görünmez ve Etkili Çözüm: Şeffaf Plaklar (Invisalign)

Klasik tel tedavisinin en başarılı alternatifi olan şeffaf plaklarla dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmek mümkün. Saydam ve dayanıklı bir plastik malzemeden üretilen şeffaf diş plakları, dişlerinizin etrafını tümü ile sarar. Ortodontist Diş Hekiminiz tarafından sizin ağız yapınıza uygun şekilde hazırlanan şeffaf plaklar, dişlerinizin kontrollü biçimde hareket etmesini sağlar. Invisalign, hem genç hem de yetişkin hastalar tarafından estetik ve konfor gerekçeleri ile tercih ediliyor. Plakların kolayca takılıp çıkartılabilmesi ağız hijyenini sağlamayı, dişlerin olası çürük vakalarına karşı korunmasını kolaylaştırıyor. Mezuniyet, evlilik veya farklı özel günlerde çıkartılabildiği için estetik kaygıların da önüne geçiyor.

Her Vaka Kendine Özgüdür

Her insan için geçerli, ideal bir tedavi söz konusu değildir. Her insanın ağız yapısı, ihtiyaçları ve sorunları farklıdır. Bu nedenle tedavi, kişiye özel olarak planlanmalıdır. Sizin için en ideal yöntemin hangisi olduğuna ancak ortodonti uzmanı bir diş hekiminin muayenesinin ardından karar verilir. Ortodontist diş hekiminiz, sizi tedavinin süresi ve sonuçları hakkında bilgilendirir.

Özetle diş teli takmadan da dişlerdeki çapraşıklıkları ve ayrıklıkları düzeltmek mümkündür. Gelişen teknoloji, diş tellerinin yarattığı estetik kaygıları, şeffaf plaklarla ortadan kaldırdı. Siz de şeffaf plaklarla çok daha konforlu bir ortodontik tedavi süreci geçirebilirsiniz. Sorularınız için Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü