Anasayfa Medya Blog Vidasız İmplant Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Vidasız İmplant Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Vidasız İmplant Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Vidasız implant, gelişen teknolojinin diş hekimliğine sunduğu yeni yöntemlerden biridir. Özellikle estetik diş hekimliği açısından kullanılan bu yöntem, dişlerini kaybeden hastalara klasik implant uygulamalarının haricinde bir seçenek sunuyor. Vidasız implant uygulamasının öncesinde hasta tıbbi bir muayeneye tabi tutulur ve durumu hakkında bilgilendirilir. Diş kökleri, diş eti ve çene kemiğinin incelenmesinin ardından hastanın vidasız implant için uygun olup olmadığına karar verilir. Son derece başarılı sonuçlar sağlayan bu uygulama, hem tek diş kayıplarının telafisinde hem de çok sayıda diş kaybının bulunduğu vakalarda uygulanabilmektedir. Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, vidasız implant nedir, nasıl uygulanır ve vidasız implant fiyatları gibi merak edilenleri sizler için anlattı.

Vidasız İmplant Nedir?

Çeşitli nedenlerle diş kaybı yaşandığında başvurulan yöntemlerden biri implant uygulamasıdır. Genellikle vidalı implantlar tercih edilir. Ancak gelişen teknoloji, vidasız implant uygulamasını mümkün kılmaktadır. Her iki metotta da temel hedef, eksik dişleri telafi etmek, hastanın hem estetik hem de işlevsel olarak ağız ve diş sağlığına kavuşmasını sağlamaktır. Vidasız implant, klasik vidalı implant yöntemine göre, farklı avantajlar sağlamaktadır.

Vidasız İmplant ve Vidalı İmplant Arasındaki Farklar Nelerdir?

Vidalı implantlarda hastaya diş kökü yerine vidalama yapılır. Bu vidalar yapay diş kökü görevi görür ve dişin sarsılmasını, yerinden oynamasını engeller. Ancak her hasta bu yöntemi tercih etmeyebilir veya çene kemiği yoğunluğu açısından bu tedaviye uygun bulunmayabilir. Vidasız implant ve vidalı implant arasındaki en önemli fark, üretiminde kullanılan malzemedir. Diş köklerine vidalama yapılabildiği gibi, yalnızca titanyum kullanılarak da dişi sabitlemek mümkündür. Hasta istediği zaman bu yapay dişi çıkararak temizleyebilir. Estetik açıdan ise herhangi bir farklılık yaratmaz.

Vidasız olan ile vidalı olan arasındaki temel fark kullanılan malzemedir. Hastanın diş köklerine vidalama yapılmadan titanyum kullanılarak diş sabitlenmektedir. Hasta dilediği zaman bu dişi çıkararak temizliğini sağlayabilir. Estetik anlamda aralarında bir fark bulunmamaktadır.

Kimler Vidasız İmplant Yaptırabilir?

Günümüzde çok sayıda insan vidasız implantları tercih ediyor. Ancak tedavi öncesinde diş hekiminin, hastanın vidasız implantlar için uygun olup olmadığına karar vermesi gerekir. Bu amaçla hastanın çene kemiği ve diş kökleri kontrol edilir ve tedavi için uygun olup olmadığına karar verilir. Tansiyon, diyabet, kemik erimesi veya kalp damar hastalıkları olan kişiler, tedavi öncesinde sağlık durumları hakkında diş hekimlerine bilgi vermelidir.

18 yaşını dolduran ve kemik gelişimi tamamlanmış her birey, diş kaybı yaşaması halinde vidasız implant uygulamasına başvurabilir.

Vidasız İmplant Nasıl Uygulanır?

Diş hekimi ilk muayenede hastanın diş kemiklerini, diş köklerini muayene eder. Kemiklerde herhangi bir sorun olmadığına karar verildiği andan itibaren, ölçüler alınır ve operasyon sonrası diş görünümüne karar verilir. İkinci seanstan önce laboratuvarda dişlerin üretimi gerçekleştirilir. İkinci seansta lokal anestezi ile işlem gerçekleştirilir. Bu sayede hasta operasyon boyunca herhangi bir acı hissetmez. Titanyum malzemesinden üretilen implantlar vida kullanılmadan ağızda açılan boşluklara yerleştirilir. Ortalama otuz, kırk dakika içerisinde tedavi tamamlanmış olur.

Vidasız İmplant Hangi Avantajlara Sahiptir?

  • Vidasız implatın avantajlarını sıralamamız gerekirse:
  • Vida Kullanılmıyor Olması
  • Bekleme Süresinin Kısalığı
  • Vidaların Gevşemesi Gibi Bir Sorunla Karşılaşılmayacak Olması
  • Uzun Ömürlü Kullanıma Olanak Sağlaması

Vidasız İmplant Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?

Vidasız implant yaptıran hastalar, ilk birkaç günlük süreçte, dişlerini yoracak gıdalar tüketmekten sakınmalıdır. Herhangi bir hassasiyetle karşılaşmamak için özellikle ilk gün aşırı soğuk ve sıcak içeceklerden uzak durulmalıdır. İlerleyen evrelerde de sert ve kabuklu yiyecekleri dişimizle kırmamamız gerekir. Ağız ve diş hijyenine özen gösterilmeli ve rutin diş hekimi kontrolleri aksatılmamalıdır.

Vidasız İmplant Fiyatları

Vidasız implant fiyatları ve maliyetleri, kullanılan malzeme miktarına ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Her insanın koşulları ve ihtiyaçları farklılık gösterdiği için genel geçer bir fiyat bilgisi paylaşmak mümkün değildir. Vidasız İmplant Fiyatları hakkında güncel ve net bilgi almak için Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü