Anasayfa Medya Blog Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl ve Hangi Aralıklarla Yapılır?

Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl ve Hangi Aralıklarla Yapılır?

Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl ve Hangi Aralıklarla Yapılır?

Dişler zaman içerisinde sigara, çay ve kahve gibi boyayıcı maddelerden ötürü beyazlığını yitirirler. Estetik açıdan hoşnutsuzluk yaratan bu durumu düzeltmek günümüzde son derece kolay. Diş Beyazlatma uygulaması zahmetsiz, güvenli ve ekonomik bir tedavidir. Diş beyazlatma işleminde dişlerin aşındırılmaması büyük önem taşır. Bu yüzden tecrübeli ve başarılı bir diş hekimi tercih edilmesi gerekir. Peki diş beyazlatma nasıl yapılır? Hangi aralıklarla diş beyazlatma tedavisi uygulanabilir? Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, diş beyazlatma hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Renklenen ve beyazlığını yitiren dişlere yönelik, iki tür tedavi yöntemi vardır. Bu yöntemlerden ilki diş hekiminin muayenehanesinde kolayca uygulanabilen ve son derece hızlı sonuç veren Office Bleaching yöntemindir. Office Bleaching yani ofis tipi diş beyazlatma işlemi, profesyonel bir yöntemdir. Diğer seçenek ise Home Bleaching adı verilen ev tipi diş beyazlatma uygulamalarıdır.

Office Bleaching Nasıl Yapılır? (Ofis Tipi Diş Beyazlatma)

Genellikle tek seansta tamamlanan ofis tipi diş beyazlatma işlemi, diş hekimi tarafından gerekli görüldüğü takdirde tekrarlanabilen bir uygulamadır. Diş beyazlatma tedavisi sırasında diş etleri izole edilerek diş yüzeylerine beyazlatıcı jel uygulanır. Bu jeli diş yüzeyinde aktive etmek için LED ve lazer gibi özel ışık kaynakları kullanılmaktadır.

Home Bleaching Nasıl Yapılır? (Ev Tipi Diş Beyazlatma)

Ev tipi diş beyazlatma tedavisinde ilk olarak bir diş hekimi muayenesi gerçekleştirilir ve hastadan diş ölçüleri alınır. Hastadan alınan ölçüye göre hazırlanan şeffaf plaklar sayesinde hedeflenen beyazlığa ulaşır. Ev tipi diş beyazlatma işleminde diş hekimi takibi ve denetimi büyük önem arz eder.

Diş Beyazlatma Süreci

Diş kliniğinde gerçekleştirilen ofis tipi diş beyazlatma tedavisi, ortalama bir saat sürer. Tedaviden sonraki iki – üç gün içerisinde dişlerin rengi son halini alır. Ev tipi diş beyazlatma uygulamasında diş hekiminin aldığı ölçülere göre hazırlanmış şeffaf plaklar kullanılır. Bu tedaviden sonuç alınabilmesi için bir veya iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır.

Diş beyazlatma tedavisinden sonra, sonuçların kalıcılığı kişiden kişiye değişebilmektedir. Ancak ortalama bir süre vermemiz gerekirse sonuçlar, 1-2 sene boyunca kalıcılığını korur. Kahve ve çay tüketimini sınırlandıran, ağız hijyenine ve bakımına gereken özeni gösteren, sigara kullanmayan kişiler, tedavi ile kazandıkları beyazlığı daha uzun süre koruyabilirler.

Diş Beyazlatma Ne Sıklıkla Uygulanır?

Sık sık diş beyazlatma tedavisine başvurmak diş minelerinin aşınmasına ve dolgu kayıplarına neden olabilmektedir. Bu yüzden diş beyazlatma uygulamalarının arasında bir – iki yıllık periyotlar olması tavsiye edilir.

Diş beyazlatma tedavisi hakkında detaylı bilgi almak, beyaz ve ışıltılı dişlere sahip olmak için Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü