Anasayfa Medya Blog Diş Eti Kanamalarına Dikkat! Gizli Seyreden Hastalıkların Belirtisi Olabilir

Diş Eti Kanamalarına Dikkat! Gizli Seyreden Hastalıkların Belirtisi Olabilir

Diş Eti Kanamalarına Dikkat! Gizli Seyreden Hastalıkların Belirtisi Olabilir

Ağız ve diş sağlığı insan vücudunun genel sağlık durumu açısından da büyük önem taşır. Diş etlerinin sağlığı, hijyeni ve bakımı da en az dişler kadar önemlidir. Diş eti kanamaları her ne kadar çoğu insanda görülse de gerektiği kadar önemsenmiyor. Ancak diş eti kanamaları, başka bir hastalığın işaretçisi olabilir. Adana özel ağız ve diş polikliniği Dentrum, diş eti kanamaları ve buna neden olabilecek hastalıkları sizler için anlattı.

Diş etlerimizin sağlığı konuşma becerilerimiz dahil pek çok fonksiyon için önemlidir. Diş etlerimizdeki problemler diyabetten kalp hastalıklarına kadar çok sayıda ciddi sağlık problemleriyle yakından ilişkili olabilir. Diş eti kanamaları genellikle diş etlerinde meydana gelen iltihaplanma veya enfeksiyonlardan kaynaklanır. Ancak pek çok farklı etkenin diş etlerinde kanamaya neden olabileceğini unutmamak gerekir.

Diş eti kanamalarının en yaygın nedenleri arasında biriken plaklar da vardır. Plaklar dişlerin yüzeyinde biriken bir çeşit film tabakasıdır. Diş yüzeyinde ve diş etlerinde biriken plaklar temizlenmediğinde iltihap ve enfeksiyonlara yol açabilir. Bu iltihaplanma ve enfeksiyonlar da diş etlerinin kanamasına yol açar. Tüm bunların yanı sıra diş ipini yanlış kullanmak veya dişleri olması gerekenden sert fırçalamak da kanamalara neden olmaktadır.

Diyabet Hastalığı ve Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanıyor Olabilir

Diş eti kanamaları çok başka sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bunların başında kişinin yaşam kalitesini son derece zayıflatan diyabet hastalığı gelir. Kan pıhtılaşması ya da C ve K vitamini eksikliği de kendisini diş eti kanamaları ile gösterebilir. Yani diş etlerinde meydana gelen bir kanamayı önemsememek, vücudunuzun size başka bir hastalıkla ilgili verdiği yardım çağrısına kulak tıkamak anlamına gelebilir.

Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili içerikler için Dentrum’u takip etmeye devam edin. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü