Anasayfa Medya Blog Estetik Diş Dolgusu

Estetik Diş Dolgusu

Estetik Diş Dolgusu

Diş estetiğine önem verenlerin tercihi: estetik diş dolgusu, kompozit dolgu olarak da bilinir. Özellikle doğal görünümlü estetik dişlere sahip olmak isteyenler için ideal bir seçimdir. Dişlerinizin şekline ve rengine göre özel olarak tasarlanan bu dolgu tekniği ile siz de göz alıcı dişlere sahip olabilirsiniz. Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum, estetik diş dolgusu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Estetik diş dolgusunda farklı malzemelerden faydalanılır. Kullanılan malzeme ve uygulama tekniği açısından diğer dolgu uygulamalarından farklıdır. Diş hekimliği alanında kullanılan en gelişmiş dolgu yöntemidir. Estetik diş dolgusunun en önemli avantajlarından biri görünümünün diş minesinden ayırt edilemeyecek kadar doğal olmasıdır.

Doğal ve estetik bir görünüm kazandırmasının yanı sıra kompozit dolgu çok sağlam ve kullanışlıdır. Dışarıdan bakıldığında doğal diş minesinin bir parçası gibi görünür. Doğal dişlerinizi kaybetmeden korumak aynı zamanda doğal ve estetik bir görünüm kazandırmak için siz de kompozit dolgu yaptırabilirsiniz.

Estetik Diş Dolgusu Kimler İçin Gerekir?

Dişlerinde herhangi bir nedenle hasar yaşayan herkes estetik diş dolgusu yaptırabilir. Kompozit dolgu, dişlerin doğal yapısını korur. Çürük vakalarında ve diş üzerinde yaşanan kayıplarda, hasar gören her dişte uygulanır. Kırılmaların, çürüklerin estetik ve doğal biçimde tedavi edilmesini sağlar.  

Modern diş hekimliği uygulamalarından biri olan estetik diş dolgusu, diğer dolgu uygulamaları gibi konuşma ve gülme esnasında uyumsuz bir görünüme neden olmaz.

Bilhassa ön dişlerinde problemler yaşayan kişiler estetik diş dolgusunu tercih etmektedir. Dişlerin hem sağlıklı hem doğal hem de estetik görünmesi için eşsiz bir çözümdür. 

Adana Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ileri teknoloji ve kalite standartlarında kişiye özgü tedavi seçenekleri sunuyor. Siz de estetik diş dolgusunda Dentrum’u tercih ederek estetik, sağlıklı ve doğal dişlere sahip olabilirsiniz.

Estetik Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Tek seansta tamamlanabilen bu tedavi, son derece basit bir uygulamadır. İlk olarak dolgunun uygulanacağı bölge lokal anestezi tekniği kullanılarak uyuşturulur. Sonrasında hasar görmüş dişler, derinlemesine şekilde temizlenir. Çürükler temizlenir. Sonrasında dolgu maddesi şekillendirilir. Dolgunun diş yüzeyine sağlam bir şekilde tutunabilmesi için bizotaj uygulanır. Sonrasında diş minesi pürüzsüz bir hale getirilir. Bir sonraki aşamada bonding uygulanarak dolgu materyalinin diş minesine bağlanması sağlanır. Son olarak dolgu malzemesi dişe uygulanır. Bir sonraki aşamada dolgu malzemesinin optimum sertliğe ulaşabilmesi için ışınlama tekniği kullanılır. Dişteki fazlalıkların düzeltilmesi, dişlerin cilalanması ile tedavi tamamlanmış olur. Hasta tedavi sırasında hiçbir ağrı hissetmez. Son derece basit ve konforlu bir tedavidir.

Ön Dişlerdeki Estetik Diş Dolgusu Ne Kadar Dayanır?

Estetik diş dolgusu tedavisinde özel bir malzeme kullanılır. Kullanılan dolgu malzemesi son derece dayanıklıdır. Kompozit dolgular beş – yedi yıl boyunca sorunsuz kullanılabilmektedir. Bu sürenin sonunda yenilenmesi gerekebilir. Dolgu uygulandıktan sonra ağız bakım ve hijyenine dikkat etmek dolgununun dayanıklılığını ve kullanım ömrünü uzatmaktadır.

Estetik Diş Dolgusu Fiyatları

Estetik diş dolgusu son derece avantajlı bir tedavi seçeneğidir. Doğal görünüm kazandıran ve dışarıdan bakıldığında fark edilmeyen bu tedavi fiyat konusunda da caziptir. Maliyet ve fayda analizi yapıldığında uzun süre dayanıklı şekilde kullanılabilen bir işlem olması, tedaviyi daha cazip hale getirir. Estetik diş dolgusu fiyatları hakkında güncel ve net bilgi almak için Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü