Anasayfa Medya Blog Film Çektirmeden Ara Yüz Çürüklerinin Tespiti Artık Daha Kolay

Film Çektirmeden Ara Yüz Çürüklerinin Tespiti Artık Daha Kolay

Film Çektirmeden Ara Yüz Çürüklerinin Tespiti Artık Daha Kolay

Gelişen teknoloji ile birlikte insanlar da sağlık alanında daha bilinçli hareket etmeye başladılar. Bu bilinç diş hastalıklarında da kendini gösteriyor. Artık anne-babalar, çocuklarının diş sağlığı konusuna da daha çok önem veriyor. Aileler çocukların diş sağlığı için diş hekimi ziyaretlerini ihmal etmezken,  bu ziyaretlerde gözle tespit edilmesi zor olan ara yüz çürüklerinin tespiti de mümkün oluyor.

Ara yüz çürüklerinin tespiti ve genel olarak dentisyonun durumunun gözlenmesi için radyograflar ve filmler diş hekimlerinin önemli yardımcılarıdır. Her ne kadar bu işlem sırasında hastaların maruz kaldığı radyasyon dozu kabul edilebilir bir miktarda olmasına rağmen, ebeveynler özellikle çocuklarında bazen film çektirmeden de  ara yüzlerde yer alan ve gözle tespit edilemeyen çürüklerin teşhisi için beklentiye girmekte.

Dijital ağız tarayıcıların bazı modellerinde ara yüz çürük tespiti yapabilen özellikler bulunmakta. Bu özellik, film çekilmesine gerek kalmadan ara yüzdeki çürüklerin tespitine yardımcı olmakta. Ancak film gerekliliğinin zorunlu olduğu durumların da olduğu unutulmamalı.

Adana diş sağlığı merkezi Dentrum da sizlere böyle bir imkan sunmakta. Ağız içi tarama ile şeffaf plak ortodontik tedavisi, gülüş tasarımı ve geleneksel ölçüye gerek kalmadan restorasyonlarınızın yapılması gibi birçok seçeneğiniz olurken, çocuklarınızda ara yüz çürüklerinin tespiti için filme gerek olmayan durumlarda,  lütfen bu talebinizin olduğunu hekimlerimize iletiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları
Sanal Doktor Görüşü